fll-header

FIRST® LEGO® League

FIRST® LEGO® League (FLL) er en kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år.

FIRST LEGO League utfordrer barna i å tenke som forskere og ingeniører. Hver høst lanseres et nytt og spennende samfunnsaktuelt oppdrag. Fra lansering til turneringsdagen har lagene åtte uker på seg til å løse oppdrag innenfor prosjekt, innovasjon og teknologi. Lagene skal forske på et egenvalgt problem og finne en innovativ løsning på problemet. Det kan være noe helt nytt eller en forbedret løsning. Lagene skal programmere en robot til å løse oppdrag på en robotbane med LEGO-installasjoner. Markedsføring av laget og prosjektet er også en viktig oppgave. Gjennom hele perioden er FLL Kjerneverdier et viktig aspekt som blant annet handler om samarbeid, respekt og å være gode konkurrenter.

fll-underside4
 
Etter åtte uker ender prosjektet opp i en spennende turnering. Her presenterer lagene sine prosjekter og konkurrerer mot andre lag om å ha de beste løsningene. Dommerne i turneringene er representanter fra utdanningsinstitusjoner og næringsliv. 
 
Foreninger, skoleklasser eller en vennegjeng kan danne et lag og melde seg på. Vi anbefaler en lagstørrelse på 6-11 deltagere og alle lag må ha minst én voksen veileder.
 
FLL er et prosjekt som egner seg godt i skolen, og over 90 prosent av lagene er fra skoler. Gjennom deltagelse i prosjektet kan man arbeide med flere kompetansemål, spesielt innefor norsk, naturfag og matematikk. 

FIRST LEGO League Skandinavia har egen hjemmeside med mer utfyllende informasjon: 
hjernekraft.org

fll-underside2
Oppdatert