fs_fs

Om FIRST Scandinavia

FIRST Scandinavia ble i september 2000 stiftet for å gi barn og unge gode lærings- og mestringsopplevelser med naturfag, matematikk og teknologi, og gjennom dette bidra til at flere velger en realfaglig utdanning. 

Vår visjon er: "Gjennom unike læringsopplevelser vil vi gi barn over hele verden gleden ved å mestre realfag"

Siden starten har stiftelsen utviklet og gjennomført konsepter og prosjekter innen realfagene for over 690 000 barn og unge. FIRST LEGO League Scandinavia (FLL) og Newton er våre to største og viktigste konsept. 

I tillegg til vårt arbeid i Skandinavia har vi vært involvert i å implementere og organisere arrangement, utvikle prosjekter og gjennomføre opplæring av lærere og organisasjoner i andre land. Vi har blant annet gjennomført aktiviteter i De Forente Arabiske Emirater,  Japan, Tyrkia, Grønland, Litauen, Island, Russland, og flere andre land i Sentral-Europa. 

FIRST Scandinavia har hovedkontor i Bodø. Den ideelle stiftelsen FIRST Scandinavia (stiftet i år 2000) har utviklet, eier og drifter konseptene FLL og Newton. Selskapet FIRST Scandinavia Partner AS (stiftet i år 2010) er en offisiell samarbeidspartner til stiftelsen og håndterer blant annet formidling, service og support av varer og tjenester for stiftelsen og konseptene FLL og Newton. 

Newtonroom gGmbH er et non-profit selskap med kontor i Berlin som skal arbeide med spredning og implementering av Newton-konseptet internasjonalt. Newtonroom gGmbH er heleid av FIRST Scandinavia.

Stiftelsen og selskapet er totalleverandør av spennende utdanningskonsepter innen naturvitenskap, teknologi og realfag gjennom et bredt sammensatt team med ulike kompetanser og faglig bakgrunn.


Oppdatert