fll_02

FIRST LEGO League

FIRST LEGO League (FLL) er en årlig kunnskapskonkurranse med deltagere fra 10-16 år.

FLL utfordrer barna til å tenke som forskere og ingeniører. Et nytt samfunnsaktuelt tema lanseres hver høst. Fra lansering har lagene 8 uker på seg til å løse en teoretisk og en praktisk del.

I den teoretiske delen skal lagene bestemme seg for en problemstilling innenfor temaet og forske på denne. Til slutt skal de finne en innovativ løsning på problemet. I den praktiske delen skal lagene designe, programmere og teste en autonom robot som skal løse robotoppdrag på en bane. Verktøyet lagene bruker er en LEGO MINDSTORMS ® robot.  

I tillegg skal lagene markedsføre segKreativitet, samarbeid, design, stå-på vilje, lagånd, entusiasme, markeringsvilje, lek og læring er sentrale elementer i prosjektet. 

Foreninger, skoleklasser eller en vennegjeng kan danne et lag og melde seg på. Vi anbefaler en lagstørrelse på 6-11 deltagere og alle lag må ha minst én voksen veileder.

FLL er et prosjekt som egner seg godt i skolen, hele 98 % av lagene er fra skoler. Gjennom deltagelse i prosjektet kan man arbeide med flere kompetansemål.

fll_sak1

Etter 8 uker ender prosjektet opp i en spennende turnering. Her presenterer lagene sine prosjekt og konkurrerer mot andre lag om å ha de beste løsningene. Dommerne i turneringene er representanter fra utdanningsinstitusjoner og næringsliv. 

FIRST LEGO League Skandinavia har egen hjemmeside med mer utfyllende informasjon: hjernekraft.org

____   ____   ____   ____   ____   ____   ____   ____   ____   ____   ____   ____   ____   ____   ____   ____

Historien bak FIRST LEGO League

FLL er et verdensomspennende konsept hvor over 80 land over 220 000 deltagere er
 med. 


FLL er utviklet i et samarbeid mellom den amerikanske organisasjonen FIRST (For Inspiration of Science and Technology) i New Hampshire USA og LEGO Company. Den første offisielle FLL turneringen ble avholdt i USA i 1999, og konseptet ble først testet ut internasjonalt i Bodø, Norge 8. november 2000 med stor suksess. Pilot turneringen ble avhold på Bodø Lufthavn med 13 deltagende lag fra Bodø, Harstad, Drammen, Trondheim, Stavanger, Oslo, Jönköping og Minnesota. Flere potensielle samarbeidspartnere var invitert til turneringen, og høsten 2001 rullet FLL programmet ut i 8 byer i Danmark, Norge og Sverige. 

Hver turneringsby har sin lokale prosjektleder som planlegger, organiserer og gjenomfører den årlige turneringen. I tillegg deltar flere tusen frivillige for å gjennomføre turneringene i Skandinavia, som pr. 2013 sesongen talte 47 byer. Uten denne frivilligheten blandt næringsliv, studenter m.fl har det ikke vært mulig å få til dette tilbudet ut til barn og unge i Skandinavia.

Statistikker fra 2013

278 deltagere fra Skandinavisk FLL 2013 svarte på en deltagerundersøkelse om realfagsinteresse og fremtidsplaner:

    • 32% svarte de hadde økt sin interesse for matte
    • 67% svarte de hadde økt sin interesse for teknologiske fag
    • 58% svarte de hadde økt sin interesse for naturfag

Topp 3 ønsker for fremtidige studier var:
  1. Teknologiske fag
  2. Engelsk
  3. Naturfag
Oppdatert